Bahçeli, muhalefete yüklendi: Çanakkale Köprüsü’nden geçmeyeceksen denize atla

Muqe

Global Mod
Global Mod
MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, partisinin küme toplantısında konuşuyor.

Bahçelinin açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

“Dün Nevruz Bayramı’nı kutlamanın memnuniyetini yaşadık. Nevruz, sırf bir mevsim döngüsü değil, dostluk ve kardeşliğin, kaynaşmanın timsalidir. Binlerce yıllık tarihte esaslı bir kucaklaşma fırsatıdır. Bu kadim ve kültürel mirasımız, birlik ve birlikteliğin göstergesidir. Benim de dileğim milletimizin ebediyen birlik ve birliktelik ortasında olmasıdır. birlikte ağlayıp bir arada gülen aziz millet, inanıyorum ki asla kötücül emellere geçit vermeyecektir.

Tıpkı biçimde terörizme yakasını kaptırmış lekeli mihrakların değil, Türk’ün günüdür. HDP’nin hafta sonu düzenlediği Nevruz kutlamaları bir daha tahriğe sahne olmuştur. HDP’nin bir eş lideri uzunluğundan büyük laflar ederek bölücülüğün sesi olmuştur. Bir teröristin Selahattin Demirtaş’a barış insanı demesi kabul edilemez. Bir teröriste barış insanı denmez, yeri Meclis değil parmaklıkların ardıdır. Nevruz kutlu Ergenekon ateşidir. Bütün Türk kardeşlerimiz Nevruz’unu kutluyorum.

Türk milletinin tam bağımsız bir biçimde kıyamete kadar baki kalmasını diliyorum. Çanakkale’de milletimiz bir destan yazmıştır. Bu bir prestij vesikası olarak tarihe geçmiştir. Atatürksüz Çanakkale diyenlere sesleniyorum. Mustafa Kemal öteki kahramanlarımız üzere Çanakkale’nin her yerindedir. Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyen o haykırış hala Çanakkale’dedir. hiç bir densiz Atatürk’e, Çanakkale’ye laf edemez. Çanakkale zaferinin Atatürk’le değil köprüyle anıldığı yorumunu yapanlar hiç bir şey bilmezler. Yapılan her anıta saldıranlar, bunların kalpleri mühürlüdür. Çanakkale Türk milletinin namus kilididir.

Bizim feyzimizin ana kaynağı belirlidir. Türkiye’yi kötüleme yarışına girenlerin soyunun sopunun nereye dayandığı meçhuldür. Bunların durmadan sufle aldığı taraf karanlıktır.

18 Mart 2022’de hem zaferimizi andık birebir vakitte muazzam bir yapıtın açılışına gururla şahitlik ettik. Çanakkale bugün de geçilemez. Çanakkale’de makûs niyet haricinde geçiş müsaadesini veren yalnızca Türk milleti olacak ve o da bu köprüden yapılacaktır.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışından rahatsız olanların kendilerini çabucak ele vermeleri dikkatimizi çekmiştir. Birileri çabucak nifak üretmeye başlamıştır. Birtakım medya organları ve sakat zihniyet sahipleri geçiş fiyatını göstererek saldırmışlardır. Diyorlar ki, bu köprü millete yeni bir masrafmış. Maksatları tutmazsa millet ödeteceklermiş. CHP, vurgun iftirası da attı. O köprüden siz de geçeceksiniz. Bu kadar mı gözünün körleşti, gönlünüz köhneleşti? Madem diyecek uygun bir lafınız yok, susun da adam sansınlar. Köprüden geçmem diyorsanız buyurun denize atlayın. Bunların asıl hazımsızlığı Çanakkale zaferi. Kuyruk acıları var, Çanakkale’nin rövanşını almak istiyorlar ancak daha evvel yapamadıkları üzere asla başaramayacaklar.”