Microsoft, Windows 11’de Sağ Tık Menüsünü Hızlandırıyor

Samuag

New member
Windows 11 yakında 22H2 ‘Sun Valley ‘2 güncellemesine kavuşacak ve yeni işletim sistemi bu güncellemeyle epeyce daha âlâ hale gelecek diyebiliriz. Bildiğiniz üzere şu anda işletim sisteminde çözülmesi gereken sıkıntılar var. Microsoft ise 22H2 ile büyük sıkıntıların birçoklarını çözecek üzere görünüyor.

Sağ tık menüsü, işletim sistemi arayüzünün (özellikle Evrak Gezgini) temel bir kesimi ve yavaş performansa niye olan yeni bir dizaynla güncellenmişti. Bu noktada Evrak Gezgini üzerinde belge yahut klasörlere sağ tıklandığında problemler yaşandığına dair kimi raporlar dolaşıyor.

İşletim sistemini çağdaşlaştırma gayretlerinin bir kesimi olarak Microsoft, içerik menüsündeki seçeneklerin sayısını azalttı ve kopyalama üzere seçenekler için simgeler kullanmaya başladı. Hareketin performansı güzelleştirmesi ve Belge Gezgini üstündeki yükü azaltması beklenirken, yeni dizaynla ilgili istenmeyen gecikmeler ortaya çıktı.

Birtakım donanımlarda sağ tıkladığınızda 1 ila 2 saniyelik bir gecikme olabiliyor. kimi vakit Explorer’ın sağ tıklama menüsü ise boyutu bir daha ayarlamaya ve birincil seçenekleri yüklemeye çalışırken titreyebilir. Yazılım devi bu meseleleri kabul etti ve olumsuz tesirleri azaltmaya çalışıyor.

Windows 11 Build 22572 ile Microsoft, menüyü daha süratli hale getirmek için ek düzeltmeler sağladı ve kullanıcılar sağ tık menüsünün eskisinden çok daha süratli hale geldiğini söylüyor. Bir Microsoft yetkilisi ise “Bağlam menüsü performansını güzelleştirmek için 22572 ile birtakım çalışmalar yaptık” dedi.

Ne yazık ki Windows 11 güncellemesi içerik menüsünün hiç bir simge olmadan yepyeni boyutundan daha büyük açıldığı ve akabinde kendini bir daha ayarladığı bir yanılgıyı gideremedi.

Yeni menülerden hoşlanmıyorsanız, artık Shift + Sağ klavye tuşu kısayoluyla klasik menüye kolaylıkla geçebilirsiniz. Ayrıyeten Sun Valley 2’den başlayarak, temelde eski sağ tık menüsünü açan “Daha fazla seçenek göster” düğmesini tetiklemek için Belge Gezgini’nde ve Masaüstünde Shift + Sağ kombinasyonunu kullanmak mümkün olacak.