Prof.Dr. Özgenç’ten Erdoğan’a açık mektup: Hukuka geri dönülmesi kaçınılmaz

Muqe

Global Mod
Global Mod
Döviz kurundaki sert yükselişle Türk Lirası’nda yaşanan büyük bedel kaybının akabinde, AK Parti’ye ceza kanunlarının hazırlanmasında öncülük eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sık sık görüşlerine başvurduğu bilinen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, daha evvel Twitter hesabından ‘OHAL’ ihtarında bulunmuştu.

AK Parti hükûmetinde terörle uğraş, ceza kanunları, terörün finanse edilmesinin önlenmesini sağlayacak yasalar ve ceza maddelerinin yazılmasına öncülük eden Prof. Dr. İzzet Özgenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazdı.

Twitter hesabından mektubu paylaşan Özgenç, iktisattaki sıkıntıların tahlilinde birinci kuralın hukuka geri dönmek olduğunu tabir etti.

Sayın Cumhurbaşkanına açık mektup … pic.twitter.com/SlOig4PSIB

— İzzet Özgenç (@izzetoezgenc) March 12, 2022

Özgenç, mektupta şu sözlere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanım sizinle olan şahsî tanışıklığım 1994 yılına kadar masraf. Bu süreçte sizinle olan bağlarımda daima hukuku önceleyen bir duruş sergiledim. Türkiye’de hukuk alanında ve bilhassa yapılan makul soruşturma ve kovuşturmalara ait olarak nazaranbildiğim yanlışları başta zatıaliniz olmak üzere ilgili kamu otoritelerine arz etmeme karşın, bu girişimlerimden sonuç alınmamış ve belli yanlışların yapılmasına ısrarla devam edilmiştir. Gelinen nokta prestijiyle bu yanlışlar sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Bu yanlışların yanlışla telafisi imkanı da bulunmamakta. Bu yanlışların niçiniyet verdiği mağduriyetlerin giderilebilmesi yahut en azından azaltılabilmesi için hukuka geri dönülmesi kaçınılmazdır.

Anayasa Mahkemesi’nin son tarihlerde verdiği kimi kararlar hukuka geri dönülmesi konusunda adım atılmasını gerekli kılmakta. Hukuk alanındaki bu yanlışlar, bilhassa milletlerarası topluluktaki prestijimizi ve memleketler arası münasebetlerimizi olumsuz etkilemektedir.

Başta belli soruşturma ve kovuşturmalar olmak üzere, milletlerarası bağlar ve hatta ekonomik ve finansal alanda yaşadığımız sıkıntıların tahlilinde birinci şartın hukuka geri dönmek olduğunu arz ediyorum.”