Armin Reutershahn, koçluk personelinde belirleyici bir bulmaca parçası olabilir

Ethereum

New member
Hertha BSC'nin feci görünümünden sonra başlıklar, masanın altındaki Jahn Regensburg zor oldu: “Hayranlar mı yoksa fiél mi gitti? Zwickmühle “veya” Fiél hala kaybedilebilir “Patronları, 44 yaşındaki baş antrenör ve ekibinin Cumartesi günü dördüncü dördüncü FC Kaiserslautern'e karşı kaybetmeyeceğinin farkında. 8.30). Bu sadece onun işi ile ilgili değil, kulübün geleceği ile ilgilidir, bu da vasat batmamaya dikkat etmek zorunda.

Şimdi az çok şiddetli olan mevcut sefalet aslında neredeyse beş yıldır beklemede, sadece koçta demirlememelidir. Ligde yüksek ücretli iki profesyonelin tutumu sorgulanmalı ve ayrıca spor liderliğinin kararları olmalıdır.

Cristian Fiél geçen sezon Pal Dardai'nin arkasında bitiyor

Bir keresinde Cristian Fiél'i 1. FC Union Berlin'de güçlü ve etkili bir profesyonel olarak tanıdım. Bu 2000'lerin başındaydı. Bundan sonra kariyerini ara sıra takip ettim. Geçen yıl yaz aylarında, Hertha'nın fiél için yaklaşık 400.000 Euro ödediğine şaşırmış olan gözlemcilerden biriydim. FC Nürnberg, 2023/24 sezonunun sonunda sadece “kulüp” ile yerinde olmasına rağmen 40 puan Oniki, Hertha'nın 48 puanla dokuz geldiğini, ancak teknik direktör Pal Dardai'den ayrıldığını söyledi.

Fiél şüphesiz birçok iyi fikre sahip yenilikçi bir koçtur, ancak şimdiye kadar bir futbol öğretmeni olarak yönetilebilir Vita'da başarılı olamadı (Dynamo Dresden, Nürnberg). Şimdi Hertha yöneticileri geçen hafta Alman profesyonel futbolunda “yardımcı antrenör yardımcısı” nı Alman antrenörlerindeki Fiél personeline getirdiklerinde önemli bir sinyal belirlediler (64).

Peter Hermann'a (UA Bayer Leverkusen, Bayern Münih) ek olarak, Reutershahn, Bundesliga'nın “ebedi” yardımcı antrenörü büyük bir deneyim zenginliğine sahip olarak kabul edilir. Sekiz (!) Bundesliga kulüplerinde sadık bir yardımcı olarak topladı. Reutershahn taahhüdü, spor şeflerinin geç kabulü olarak görülebilir ve önceki koçluk personelinin asistan Jaime Monroy (42/analist) ve Patrick Ebert (37/standart eğitmen) eksiktir: kritik durumlarda yeterli deneyim.

Hertha, mevcut krize rağmen, Fiél'i Reutershahn'dan önemli bir yardım alan uzun vadeli bir proje olarak görmeye devam ediyor gibi görünüyor. Spor direktörü Benjamin Weber hala başarılı olabilen “Mutlak İstenen Eğitmen”, hala başarılı olabilmeleri için önkoşullar geliştirildi.

Ortak antrenörlerin Hertha tarihinde önemli bir rol oynadığı yeterli örnek vardır. 1968'den 1991'e kadar on bir patrona yardım eden ve hatta geçici bir koç olarak dört kez atlayan Hans “Gustav” Eder ile başladı. “Ben doğan yardımcı antrenörüm,” dedi sadakat Eder. Karsten Heine ayrıca 1990'larda ve 2000'lerde yardımcı antrenör olarak parlak bir üne kavuştu ve birkaç kez baş antrenöre yükseldi.

Ortak antrenörlerin rolü sadece Hertha BSC'de son derece önemli değil

Pal Dardai ile parlayan BeHaberler Storck, Markus Gellhaus veya Rainer Widmayer, spot ışığında duran patronların arkasında “gölge adamlar” olarak liyakat kazandı. İsviçre şampiyonası koçu Lucien Favre, FC Zürih'ten sert yardımcı antrenör Harald Gämperle'ın (“Dirty Harry”) yöneticisi Dieter Hoeneß ve Felix Magath tarafından satın alınmasına izin verdi. 2022 ile. Parlak bir seçim!

“Yardımcı antrenörlerin rolü son derece önemlidir,” dedi 25 baş antrenör arasında kaleci antrenörü olarak çalışan Hertha efsanesi Nello di Martino, “baş antrenörler her zaman kapılarının neredeyse her zaman açık olduğunu söylese bile yardımcı antrenöre gidiyor. O çok önemli bir sırdaş. Zaman zorlanıyor, ama her zaman o.