Davutoğlu gençlere seslendi: Sizleri aydınlık bir gelecek bekliyor

Muqe

Global Mod
Global Mod
Gelecek Partisi başkanı Ahmet Davutoğlu, gençlerin problemlerini dinlediği görüntüyü toplumsal medya hesabından “Gençler endişelerinizi atın. İnanın bu karanlık günler geçecek. Sizleri aydınlık bir gelecek bekliyor.” notuyla paylaştı. Görüntüde bir üniversite öğrencisi Davutoğlu’na şunları söylemiş oldu:

“Yemekleri protesto ettik, yurttan kovuldum”

“Birkaç tane sıkıntımız var bizim. Birincisi şuan 850 TL kredi alıyorum ben yüzde 60’lara varan faizle alınıyor. Geçen devir silindi diye bir haber yapıldı lakin yalnızca bu yıl ödeyecekler için silindi. Ben artık 3 yıl daha sonra ödeyeceğim benim faizim hala duruyor bu birincisi. İkincisiyse ben bundan 7-8 ay evvel yemekhane yemekleri hayli makus diye protesto ettik dedik ki ‘Biz bu yemekleri yemek istemiyoruz, üzerine artırım yapıyorsunuz.” Bunun üzerine beni yurttan attılar ve kredimi kestiler. 7 ay boyunca yurda giremedim, kredi alamadım. Burada çalışmak zorunda kaldım. Dava sürecini başlattım haklı olduğum için kazandım. Fakat benim 7 aylık bir ziyanım var.”

“Yurt müdürü ‘Ailenize söyleyin odanıza internet bağlatın, her şeyi devletten bekmeleyin’ dedi”

“Şimdi bize 850 TL kredi verip onu yüzde 60 faizle geri alan bir sistem üzerine o 850 TL’nin 800 TL’sini geri yemek, yurt parası olarak alan var. İnternet hizmeti deniliyor. Bizim aldığımız internetle bir fotoğraf yükleyemezsiniz. Yurt müdürümüz “Ailenize söyleyin her şeyi de devletten beklemeyin odanıza internet bağlatın biz kolaylık sağlarız.” üzerine biz hareket yaptığımızda, “Sizin isminizin yanına kırmızı nokta koyarız, ömür uzunluğu hiç bir yere gelemezsiniz” demişti. Ben de bu yaptığınız 70’lerde, 80’lerde, 90’larda yapılan faşistlikten daha öte. Bunu bir öğrenciye söylerseniz bu öğrencinin ülkeye karşı inancı kalmaz. Ben gemi mühendisliği okuyorum, yarın gemiye çıktıktan daha sonra bu ülkeye dönme ihtimalim yok. Hükümetin bize yaptığı muameleme bakın. Yurt odalarımız geçen yıl 3 kişilikti, evvel 4 kişiliğe çıkardılar, şuan 6 kişilik için hazırlamalar yapılıyor. Ranza sistemine dönüyoruz, üniversite mi okuyoruz harbe mi hazırlanıyoruz belirli değil. “

“Ben üniversite okumayı düşünmüyorum”

Davutoğlu’nun görüştüğü öbür bir genç ise üniversite okumayacağını belirterek şunları söylemiş oldu: “Ben 17 yaşındayım, lise son sınıfa gidiyorum. Üniversite okumayı düşünmüyorum zira ileride meslek goremiyorum. Şuan yalnızca 2 meslek var biri doktorluk, başkası yazılım. Tabiplere da ‘gidin’ diyorlar. İleride hiç bir mesleği yapacağımı düşünmüyorum.”

“goreceksiniz Türkiye’nin bahtı siz mezun olduğunuzda yepisyeni bir Türkiye olacak”

Üniversite okumayacağını söyleyen gence Davutoğlu, “Bir sene daha sonra o anlayış, o zihniyet iktidar olmayacak, sen okuyacaksın. Bir üniversite hocası olarak söylüyorum. goreceksiniz Türkiye’nin mukadderatı siz mezun olduğunuzda yepisyeni bir Türkiye olacak. ” dedi.

Gençler korkularınızı atın. İnanın bu karanlık günler geçecek. Sizleri aydınlık bir GELECEK bekliyor. #TürkiyedeGelecekVar pic.twitter.com/cqaFFUK6HV

— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) August 14, 2022