Microsoft çark etti: Daha evvel kaldırdığı Ses Kaydedici uygulamasını Windows 11’e geri getiriyor

semaver

New member
Windows’un Ses Kaydedici uygulaması, birinci kere 1990 yılında Windows 3.0 ile birlikte, bir seferde sadece 60 saniyelik ses kaydedebilen sıradan bir uygulama olarak ortaya çıkmıştı. Windows 10’da büsbütün ortadan kalktı ve temel ses kayıtlarını kaydedip kırpabilen ve bunları m4a belgeleri olarak kaydedebilen Voice Recorder isimli büsbütün yeni bir uygulama ile değiştirildi.

Ses Kaydedici artık geri dönüyor ve Microsoft şu anda Dev kanalında Windows Insiders kullanıcıları ile yenilenmiş bir sürümü test ediyor. Şirket, Windows 11’in yerleşik Windows uygulamalarına yönelik güncellemelerini özetleyen bir blog gönderisinde bir daha tasarımı duyurdu.

Yeni Ses Kaydedici, iki sütunlu bir sistem kullanıyor, oynatma ve kırpma denetimleri sağda ve kaydettiğiniz tüm evrakların bir listesi solda görülüyor. Lakin, Voice Recorder ile bir arada kaldırılmış olan bir hayli özelliği de geri getiriyor.

Uygulamanın artık kayıt ve oynatma sırasında görünen bir dalga formu görselleştiricisi bulunuyor ve belgeleri birden hayli formda kaydetmeyi destekliyor (m4a, mp3, wma, FLAC ve WAV). Yeni Ses Kaydedici ayrıyeten ses çalma suratını 0. 25x’ten 4’e kadar ayarlayabiliyor ve işaretler koyabiliyoruz. bu biçimdece uzun bir ses kaydı ortasında bir yerden bir yere basitçe atlayabiliyoruz.