Uysal’dan Yassıada yansısı: Bu garabeti durdurun

Muqe

Global Mod
Global Mod
Yassıada’da açılan 5 yıldızlı otelin işletmesi için yatırımcı arandığı haberlerinin akabinde Demokrat Parti başkanı Gültekin Uysal’dan iktidara reaksiyon geldi. Uysal, “Çıkan haberler AKP iktidarının ‘utanmak nedir bilmeyen’ tarafının izahıdır. Bu garabeti durdurun. Abide isimlere daha fazla ihanet etmeyin.” sözlerini kullandı.

Uysal’ın açıklamaları şu biçimde;

“Yassı Ada ile ilgili haberler Ataol Behramoğlu’nun şu dizelerini getirdi aklıma; “Utanç beşere mahsus bir his sanılır Utanan hayvanlar gördüm ben Beşerler tanıdım buna karşılık Utanmak nedir bilmeyen”

Çıkan haberler AKP iktidarının “utanmak nedir bilmeyen” tarafının izahıdır.

Siyasetlerine yarar sağlayacağını düşündükleri her bir pahası, anı ve kişiselyeti hiç çekinmeden ve utanmadan araç haline getiren AKP iktidarı, geçtiğimiz yıl her türlü itiraza karşın bir “rant” projesi olarak hayata geçirdiği Yassıada’da da çuvalladı.

Türk siyasi tarihinde bir “kara leke” olan kurmaca yargılama ve idam kararlarının verildiği Yassıada, anısına aleni bir saygısızlık yapılarak lüks bir otelin de ortasında yer aldığı bir projeye konut sahipliği yapıyordu.

Birkaç gün evvel basın yoluyla aldığımız bilgilere nazaran adada faaliyet gösteren lüks otel ziyan ettiği sebebi öne sürülerek yerli ve yabancı yatırımcıların teklifine açıldı. Tarihte “kara leke” olarak bellediğimiz adanın bu durumu ismi “ak” iktidar için asıl “kara leke” halini aldı.

Kendi ikballeri için bu adadaki zulmü hayatış aile efradlarının anısına saygısızlığa ses etmeyen AKP iktidarı ortasındaki isimlere bir defa daha seslenmek istiyorum;

Dün bu tarihin bir rant uğruna heder edilmesine sessiz kaldınız, anladık. Fakat buranın yabancı yatırımcıların, buraya “kâr” nazarıyla bakacak sermayedarların girişine müsaade etmeyin.

Bir defa olsun ferdî kârlarınızdan vazgeçin! Partimizin eski milletvekili Faruk Nafiz Çamlıbel’in “Mavi bir gölde elem katrasıdır Yassıada” diyerek en veciz biçimde anlattığı adanın elemini daha da katmerlemeyin.

Taşıdığınız soyisimlerin, hakkı yenmiş anne, baba ve aile büyüklerinizin hakkını artık teslim edin.

Bir umut bir kere daha AKP iktidarı ve Genel Lideri Erdoğan’a da seslenelim; bu garabeti durdurun. aslına bakarsanız demokrasi ve adalet çizgisinde değerlendirince isimlerinin lisanınızdan dökülmesi saçma olan o abide isimlere daha fazla ihanet etmeyin.”

9️⃣ Bir umut bir kez daha AKP iktidarı ve Genel Başkanı Erdoğan'a da seslenelim; bu garabeti durdurun.

Zaten demokrasi ve adalet çizgisinde değerlendirince isimlerinin dilinizden dökülmesi saçma olan o abide isimlere daha fazla ihanet etmeyin. pic.twitter.com/ZIEKhtdOFd

— Gültekin Uysal (@DpGultekinUysal) September 5, 2022